EHBO-kamp

 

Elk jaar organiseren wij als JRK-Genk team een "Winter"weekend. Tijdens dit weekend bieden we een combinatie van sport, spel en E.H.B.O. aan. Op deze manier willen wij kinderen en jongeren op een speelse en praktische manier de weg van E.H.B.O. aanleren.

Doormiddel van verschillende praktische workshops en spelletjes, leren de kinderen elk jaar iets nieuws bij terwijl zo ook hun beheerste kennis kunnen gebruiken. Door het grote aanbod in E.H.B.O. worden er ook elk jaar verschillende workshops gegeven zodat elk jaar nieuwe informatie brengt. 

 

 We delen onze leden op in 3 groepen volgens de leeftijd (deze indelen kan veranderen door omstandigheden)

Helpertjes: Dit zijn de kinderen tussen 8 en 11 jaar. Tijdens het weekend krijgen ze enkele korte workshops om al eens in contact te komen met de eerste hulp.

Juniors: Dit zijn de kinderen tussen 12 en 15 jaar. Tijdens het weekend krijgen ze iets uitgebreidere workshops rond de eerste hulp. 

Helpers: Vanaf het jaar dat de kinderen 16 worden, komen ze bij de oudste groep terecht. Hier krijgen ze een uitgebreid aanbod van de eerste hulp via workshops. De focus ligt hier vooral op het toepassen in echte situaties.

 

Informatie:

- Voor wie: kinderen geboren tussen 2007 en 2015

 

Indien je geen bevestigingsmail van je inschrijving hebt gehad, stuur dan even een mail naar jeugdrodekruisgenk@gmail.com